Tarina

People Obsessed Influencing Uniqueness

Missio. Miksi olemme olemassa? POIU:ssa on kyse ihmisistä, intohimosta, vaikuttamisesta ja ainutlaatuisuudesta.

Olemme olemassa, koska haluamme muodin avulla vaikuttaa merkityksellisiin asioihin ja muuttaa maailmaa kohti kysytympää ja kestävämpää muotia, yksi tuote kerrallaan. Haluamme tehdä asiat eri tavalla; paremmin.

Idea POIUn uniikkiin suunnittelukonseptiin syntyi jo vuonna 2019. Silloin konseptia pilotoitiin ensimmäisen kerran. Katso tästä 1. malliston esittelyvideo

Onnistumisten, virheiden ja koronapandemian jälkeen olemme tänään tässä. 

Konseptia on kehitetty startup -yrityksen tavoin idean synnystä lähtien, ja olemme nyt saaneet taaksemme isommat hartijat, angel investorin. Lue aiheesta lisää Uutiset -osiossa. 

Ihmiset 

Meillä on kollektiivinen yhteisöllinen suunnittelukonsepti, jossa pyydämme ihmisiä mukaan vaikuttamaan mallistoihimme. POIU mallistot toteutetaan puolen vuoden välein vaihtuvan vaikuttajatiimin kanssa. 

POIU antaa vaikuttajillemme mahdollisuuden vaikuttaa: kertoa ideansa ja toiveensa ääneen, päästä vaikuttamaan minkälaisia mallistoja toteutamme.  

Vaikuttajatiimi pääsee ideoimaan uusia kuoseja, vaatemalleja ja ideoimaan kampanjoita ja tapahtumia yhdessä ydintiimimme ammattilaisten kanssa. Ammattilaistiimiimme kuuluu muotoilija / kuosisuunnittelija, ammattiompelimo Suomessa, mallimestari, kangastoimittajat, yksityissijoittaja / sijoitusyhtiö, sekä yritysosaajien ja yrittäjien verkosto.

Intohimo

Uskomme, että parempaa ei synny ilman aitoa intohimoa ja halua muuttaa asioita. Intohimomme muutoksesta kohti parempaa on niin suurta, että se on lähes pakkomielle. Emme halua mennä sieltä mistä aita on matalin, vaan korottaa rimaa ja ylittää se. 

Vaikuttaminen 

Kotimaisuus, vastuullisuus ja hyväntekeväisyys ovat keskeisiä arvoja, joiden takana seisoo koko tiimimme ja toimituskumppanimme. Kotimaisuus-tavoitteemme on tuoda vuosikymmenten aikana ulkomaille viety ompelutuotanto takaisin Suomeen, ja herättää autioiksi jääneet kotimaiset vaatetehtaat jälleen eloon. Miksikö tuotanto on viety ulkomaille? Koska suomalainen työ on kallista. Mutta vielä kalliimpaa Suomelle on tuottaa ulkomailla, erityisesti nyt; koronapandemian aiheuttamien valtionvelkojen jälkeen. Valitsemalla tuottaa vastuullisesti ja kotimaassa, haluamme haastaa muita alan toimijoita tekemään samoin, keskittämään kotimaiseen tuotantoon ja toimimaan entistä vastuullisemmin. Esimerkillämme toivomme vaikuttavamme koko muotialaan, Suomen työllisyystilanteeseen, hyvän tekemiseen Suomessa ja laajemmassa mittakaavassa paljon näitäkin suurempiin kokonaisuuksiin, kun onnistumme tavoitteessamme. 

Ainutlaatuisuus

Logossamme on lehti, joka kuvaa ainutlaatuisuutta: Lehtipuun lehdistä jokainen on uniikki, ei ole toista samanlaista. Kauden vaihtuessa lehdet putoavat ja puu alkaa jälleen tuottamaan silmuja, joista kasvaa lehtiä. Samalla tavalla jokainen uniikki vaikuttajatiimimme vaihtuu kausittain. Kun uusi kausi alkaa, luomme uutta uudella tiimillä. Jokainen tuotteemme on uniikki, sillä kuosin kohdistus on erilainen jokaisessa tuotteessa. Tämä lehtimerkki näkyy jokaisessa tuotteessamme. Haluamme muistuttaa arvostamaan tärkeitä asioita; jokainen lapsi, ihminen, hetki ja elämä on ainutlaatuinen. 

 

Miksi juuri kollektiivinen suunnittelukonsepti?  

Koska miksi suunnitella vaatteita joita ei haluta ostaa?

"Tätä mietin joka kerta kun näen suuria määriä vaatteita alennuksessa", sanoo POIU Nordic Oy:n perustaja Janette Heltimoinen.

Muotialalla mallistot perustuvat usein tietyn pääsuunnittelijan visioon. Kuinka suurella todennäköisyydellä se yhden visio osuu ostajien mieltymyksiin? Me POIU:lla haluamme luoda mallistot uudella tavalla - uskomme yhteisön voimaan ja kollektiiviseen ideointiin. Uskomme, että yhdessä olemme enemmän ja suunnittelemme entistä halutumpia mallistoja. Haluamme haastaa alaa

Tavoitteenamme on luoda kausittain uusi dynaaminen vaikuttajatiimi, joiden kanssa herätetään uusia raikkaita ideoita, haemme ”out of the box” -ajattelua. Inspiraatiota, trendejä, uusia elementtejä, yhteisiä arvoja, innostumista ja hyviä viboja. Vaikuttajatiimi vaihtuu mallistoittain 6 kuukauden välein, mallistoja julkaistaan 2 kertaa vuodessa. 

Uusia tuotteita ei myöskään tehdä aluksi suuria määriä, sillä haluamme aina testata kysyntää. Jos tuotteet viedään käsistä, voimme päättää tuottaa lisää. Jos kysyntää ei olekaan, erä jää kokeiluksi ja luomme uutta.

Vastuuttomuutta on tuottaa isoja määriä tuotteita, toivoa että ne myyvät ja mikäli ei - tyrkyttää ne asiakkaille -50% tai -70% alennuksin. Se ei ole kannattavaa tai vastuullista liiketoimintaa. Suurien alennusten jälkeen saatavalla katteella ei muuteta asioita laajemmassa mittakaavassa yhtään mihinkään." Heltimoinen toteaa. 

 

Tavoitteemme on tuottaa vain kysyttyjä tuotteita.

Miten sitten tuotetaan tuotteita joita halutaan todella ostaa?

 

Kysymällä.

Kysymme - mitä haluatte ostaa?

Sen me luomme.

 

Haluatko olla osa tarinaamme?

Tule mukaan. Vaikutetaan yhdessä 🖤

POIU Tiimi

Kuva: POIU Nordic Oy perustajat ja hallitus. Toimitusjohtaja Janette Heltimoinen (keskellä), enkelisijoittaja Juha Saapunki ja markkinointivastaava Milja Saapunki.