Kuosisuunnittelija Pinja Laine

 

Kuka olet ja mitä teet?

Olen muotoilija, tekstiili- ja kuosisuunnittelija Pinja Laine.

Suunnittelijana olen moninaisia tyylejä rakastava, visuaalisuudesta voimaa saava tekijä. Teen erilaisia muotoilijan töitä, pääasiassa tekstiilisuunnittelua kuten kuosisuunnittelua, mallistojen koordinointia ja värisuunnittelua. Myös tulevaisuuden trendit ovat merkittävä osa työtäni.

Vapaa-ajalla vietän aikaa kahden pienen tyttöni kanssa, lempipuuhaamme ovat retket lähiluontoon, meren rannalle sekä kaikenlainen taiteilu yhdessä.

Roolisi POIU-tiimissä?

Vastaan kuosisuunnittelusta ja tuon mukaan ammattilaisen näkökulmia, olipa kyse mallistokokonaisuudesta tai yksittäisen kuosin ideasta. Tarvittaessa teen myös graafisen puolen suunnittelua. 

Olen ollut mukana POIU:ssa aivan alkumetreiltä. Sattumasta alkunsa saanut yhteistyö on kasvanut yhdessä POIU:n tarinan mukana.

Parasta POIU:ssa?

Ehdottomasti luovuus ja tietynlainen draivi, josta saa itsekin energiaa. Hyvä synergia synnyttää hyviä ideoita. Uudenlainen, kollektiivinen lähestymistapa perinteiseen mallistosuunnittelun prosessiin haastaa myös suunnittelijan; on tultava pois omien ideoidensa parista ja jakaa kaikki vaikuttajatiimin kanssa. Lopputulos kuitenkin palkitsee - ihanat kuosit, jotka ilolla yhdessä saatamme maailmalle!